Κρυφές ομορφίες της Λακωνίας

Ιππικός όμιλος Mani Horses στο Διρό Μάνης

Ο Διρός που είναι γνωστός για τα ονειρεμένα σπήλαια του, φιλοξενεί ένα σύγχρονο κέντρο ελεύθερης ιππασίας που το διαχειρίζεται ο Μιχάλης και η Έφη. Έμπειροι αναβάτες και εκπαιδευτές, χαρίζουν καθημερινά σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική εμπειρία στη καρδιά της Μάνης. Πρωταρχικός στόχος τους είναι η ασφάλεια των αναβατών και η ομαλή επαφή με τα υπέροχα άλογα τους. Στο χώρο τους ξεχνάς το άγχος της πόλης, σε συνεπαίρνει η ομορφιά του Δία, η καλοσύνη της Βάντας και η σταθερότητα του Ρίκο. Όλα τα άλογα μοναδικά με τη δική τους προσωπικότητα, όλα ευγενικά και καλά εκπαιδευμένα ώστε να τα ιππεύουν ακόμα και οι μικρότεροι αναβάτες (φωτό από την Ιριδα πανω στο άλογο)

Η κυρία Έφη πάντα χαμογελαστή, αλλά και αυστηρή ώστε τα παιδιά να έχουν σωστή στάση σώματος και να καταφέρνουν να οδηγούν το άλογο με τα πόδια και με την προσφώνηση “Πάμε”. Με υπομονή και επιμονή ακόμη και ο μικρότερος αναβάτης καταφέρνει μετά από 3 επισκέψεις να κάνει ελεύθερη ιππασία με αυτά τα υπέροχα πλάσματα και να μάθει να επιβάλλεται στα ζώα. Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ την περιποίηση του αλόγου, το οποίο είναι βασικό για την σύνδεση και τη γνωριμία του αναβάτη με το άλογο του. Αν κάποιος έχει αρκετό χρόνο, εκτός από το μάθημα ελεύθερης ιππασίας μπορεί να κάνει μπάνιο και να χτενίσει τα άλογα, ώστε να δείχνουν λαμπερά και ακόμα πιο όμορφα.

Οι ενήλικες μπορούν να ζήσουν μια ακόμα πιο δυνατή εμπειρία αφού μπορούν να κάνουν ελεύθερη ιππασία στα πετρόχτιστα σοκάκια της Μάνης με συνοδό τον κύριο Μιχάλη που σίγουρα θα σας γοητεύσει με τις ιστορίες του για την περιοχή της Μάνης. (φωτογραφίες από το site του).

Θα είστε πολύ τυχεροί αν ο κύριος Μιχάλης έχει τα κέφια του και βάλει τα άλογα να κάνουν επίδειξεις. Ένα μοναδικό θέαμα με τα άλογα στα 2 πόδια να ακολουθούν τις οδηγίες του αγαπημένου τους αναβάτη και φροντιστή. (https://www.manihorses.gr/portal/fotografies)

Πήλινα Ζερβομπεάκος στο Διρό Μάνης

Στο Διρό, δίπλα από το Mani Horses, βρίσκεται ένα υπέροχο εργαστήρι αγγειοπλαστικής που κατασκευάζει όμορφα πήλινα αντικείμενα για το σπίτι σε μοναδικά σχέδια και χρώματα. Στο εργαστήριο του Ζερβομπεάκου μπορείς να δεις τον τεχνήτη να δουλεύει τον πηλό στο τροχό του αγγειοπλάστη. Τα σχέδια εμπνέονται από την ελληνική λαϊκή παράδοση και κουλτούρα, όπως ακριβώς γινόταν πριν από χιλιάδες χρόνια. (https://zervobeakospottery.com/el/)

Τα πιάτα και τα ποτήρια που κατασκευάζει είναι μοναδικά και θα γίνουν στολίδια για το τραπέζι σου, ενώ θα βρείς πρωτότυπες επιλογές για μπομπονιέρες βάπτισης ή γάμου ή αναμνηστικά δωράκια με το τοπονύμιο «Μάνη». Σίγουρα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που σε ταξιδέυει πίσω στο χρόνο, σε ένα αρχαίο επάγγελμα που κινδυνεύει να χαθεί.

Close
Youtube
Instagram
Facebook
LinkedIn