Οι ομορφιές της Μάνης τον χειμώνα

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, αλλά κρύο δε λέει να κάνει, μια ενδιαφέρουσα πρόταση για απόδραση είναι η Μάνη. Χωρίς τη χρήση πλοίου βρίσκεσαι σε 3 ώρες δίπλα στη θάλασσα, να τρως το ψητό χταποδάκι που συνοδεύει το ούζο σου.

Η Μάνη βρίσκεται στο νοτιότερο χερσαίο σημείο της Ελλάδας και γι’ αυτό απολαμβάνει τον ήλιο τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Η θερμοκρασία το χειμώνα συνήθως κυμαίνεται στους 20 βαθμούς κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες, το οποίο σημαίνει ότι ο ήλιος ζεσταίνει γλυκά όποιον ακουμπάει.

Με σημείο εκκίνησης το γραφικό Γύθειο που το χειμώνα έχει διαφορετική γοητεία από το καλοκαίρι, μπορείς να περιηγηθείς στα παραδοσιακά χωριουδάκια της Μάνης και να κερδίσεις τα χαμόγελα των ντόπιων με την επίσκεψή σου. Στο Γύθειο υπάρχουν τα παραλιακά ταβερνάκια με φρέσκο ψαράκι και άλλα θαλασσινά, αλλά και πιο “local” μέρη που μπορεί κανείς να φάει σπιτικά φαγητά, αλλά και λαχταριστό χταποδάκι στα κάρβουνα. Στο συνοικισμό του Γυθείου οι ντόπιοι είναι έτοιμοι για γλέντι κάθε στιγμή της ημέρας, αρκεί να έχει δυνατή και ωραιά μουσική.

Χωριά όπως το Λιμένι και η Αρεόπολη που είναι πιο δημοφιλή θα έχουν σίγουρα περισσότερη ζωή από ότι άλλα χωριουδάκια της μέσα Μάνης. Στα συγκεκριμένα χωριά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές φαγητού για όλα τα γούστα. Το Λιμένι φημίζεται για το φρέσκο ψάρι, ενώ στην πετρόκτιστη Αρεόπολη υπάρχουν αρκετές αξιόλογες επιλογές, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι δεν περνάνε αυτοκίνητα.

Σε χωριά όπως ο Κότρωνας, η Αλύπα, η Λάγια, το Μαρμάρι, τα Άλικα, ο Γερολιμένας θα δεις λίγους τουρίστες και στα καφενεία κάποιους ντόπιους κυρίως ηλικιωμένους. Παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση, η γοητεία της Μάνης είναι αδιαμφισβήτητη. Η άγρια ομορφιά του τοπίου και η ησυχία της φύσης θα σας καθηλώσει και θα σας ξεκουράσει. Φυσικά μην ξεχάσετε το μαγιώ σας!

Close
Youtube
Instagram
Facebook
LinkedIn